fbpx

Попов од Валандово: СДСМ е секогаш за граѓаните и секогаш со граѓаните, заедно ја креираме најдобрата понуда за секоја општина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Денеска организациониот секретар Мартин Попов беше во посета на Валандово каде оствари средба со граѓаните на оваа општина.

„Најдоброто е препознатлив печат на СДСМ. За нас зборот е збор, затоа СДСМ минативе 4 години инвестираше многу и направи многу за граѓаните на Валандово. Над 4 милиони евра се вложени во обнова на над 8 км патната инфраструктура на општина Валандово. Саниран е и мостот на патот во селото Удово, на река Вардар, инвестиција вредна 1,5 милиони евра. Инвестираме во услови за развој на најмалите. Обновена е градинката Калинка и нејзините клонови, реконструирана е и детската градинка во село Брајковци, изградена е градинка во Бајминскиот регион, следи изградба на нова детска градинка за 50 дечиња.“- истакна Попов.

Осврнувајќи се на претстојните локални избори, Попов подвлече дека СДСМ е фаворит, затоа што го слуша гласот на граѓаните и заедно со нив ја креира најдобрата понуда за секоја општина.

„Навистина има многу проекти реализирани во различни области а отворени сме за сите ваши идеи и предлози за програмата за наредните локални избори. Сите идеи, проекти, предлози ќе се најдат во програмата за локалните избори. Дали станува збор за локално или централно ниво СДСМ е најдобриот избор на граѓаните, затоа што СДСМ е со граѓаните и за граѓаните, посочи Попов.

Последни вести