fbpx

За македонскиот идентитет и јазик нема да се преговара со никого, нашите идентитетски линии се јасно поставени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ

Одговор: На сите им е јасно дека за македонскиот јазик и македонскиот идентитет не се преговара и не треба да бидат тема на преговори и никогаш не биле. Македонските идентитетски линии на сите граѓани секако и на целата меѓународна јавност им се познати, секојдневно потврдувани, секојдневно повторувани. Она на кое што ние ќе се посветиме во претстојниот период исто како во изминатиот период е на изнаоѓање решение со Бугарија и целосно посветени на интегративниот процес на државата кон ЕУ.

 

Последни вести