fbpx

Претседателот Заев кон Мицкоски: Заврши времето кога можевте да бидете и истражител и обвинител

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мицкоски, заврши времето кога можевте да бидете обвинител, истражител и судија, заврши тоа време, денеска има независни професионални инстанци, истакна претседателот на СДСМ во вечерашниот ТВ дуел на телзвизија Канал 5.

Претседателот Заев посочи дека однесувањето на Христијан Мицкоски е политичко профитерств и го повика да остави истрагата да ги даде одговорите за причините за пожарот во модуларната болница во Тетово.

„Вие ги коментирате сите детали, гледам дека буквално од ракав зборувате работи кои што се далеку од секоја можна вистина. Модуларните болници се направени од спецификација организирано од Светска банка на ист начин како што предходно се воспоставиле во сите други демократски земји, спроведена е постапката согласно законот, на крајот, не е мое и ниту ние двајцата треба да коментираме делови од истрагата, треба да оставиме истражните органи да кажат и да ги дадат сите одговори“ заклучи Заев.

Последни вести