fbpx

Ковачевски: Технократскиот пристап за мене значи мерит систем на раководење, секој што извршува јавна функција одговара

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски во интервју за Канал 5 истакна дека планира Владата да ја предложи околу 10-11 јануари идната година, односно во рок, пократок од уставно предвидениот и додаде дека принципот на одговорност ќе биде одлика на управувањето.

„Технократскиот начин на управување, обично се поврзува со цврста рака на владеење, меѓутоа за мене тоа значи еден мерит систем на раководење, каде што секој којшто извршува одредена јавна функција, треба одговорно и чесно да ги извршува своите задачи, согласно со зададените цели. Секој, низ личен пример, да работи во интерес на граѓаните и да одговара при непостапување“ рече Ковачевски.

Тој додаде дека од работата на новата Влада може да се очекува силна посветеност на економските реформи во државата, силна посветеност на справувањето со најгорливите прашања, а тоа се предизвиците од енергетската глобална криза, корупцијата, владеењето на правото, како и продолжување на патот за влез во ЕУ.

Последни вести