fbpx

Пецаков е фатен како ги крши законите и зравствените протоколи, затоа ВМРО-ДПМНЕ лаже за Зечевиќ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Секогаш кога ВМРО-ДПМНЕ се фатени како не ги почитуваат законите и здравствените протоколи, партијата се дозакопува со нови невистини.

Не е точно дека генералниот секретар Миле Зечевиќ бил позитивен на празникот Водици, ниту пак дека со симтоми учествувал на настаните тој ден. Тоа е целосна невистина од кујната на очајната ВМРО-ДПМНЕ.

Ограмна е разликата помеѓу Миле Зечевиќ и неодговорноста на Кирил Пецаков.

Кирил Пецаков додека чекал резултати за Ковид 19, спротивно на протоколите, беше помеѓу граѓаните на одбележувањето на празникот Водици, наместо да биде во изолација.

Затоа Пецаков треба да понесе одговорност.