fbpx

Муцунски троши 38.000 евра за компјутери а се жали дека општината нема пари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски парите на граѓаните, наместо на проекти, ги троши на луксуз.

Скоро 38.000 евра потроши Муцунски за набавка на 35 скапи компјутери.

Еден компјутер чини и над 104.000 денари а Муцунски набавил пет такви компјутери.

Тоа е истиот Муцунски кој јавно се жали дека општината нема пари, дека нема да може да плати струја а во исто време троши 38.000 евра за компјутери.

Уште еден доказ за расипништвото и недомаќинското работње на Муцунски, кој во првите сто дена од мандатот постави само еден легнат полицаец.

Други проекти во Аеродром не се реализираат.

И Муцунски како и Данела Арсовска знае само да се жали, да нуди изговори за неработењето, да бара пари од Владата додека општинските средства ги троши расипнички.

Општина Аеродром и нејзините граѓани не заслужуваат градоначалник кој работи за лични и партиски интереси, против интересите на граѓаните.

Последни вести