fbpx

СДСМ има одговорност да овозможи нормална работа на Собранието

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

СДСМ и парламентарното мнозинство имаат одговорност да овозможат нормална работа на Собранието и неговите работни тела, посочи во своето обраќање на денешната седница, координаторот на пратеничката група на СДСМ, Јован Митрески, осврнувајќи се на точката за составот на Комисијата за избори и именувања.

„Веќе три месеци, на координациите овде во Собранието, сите сме согласни дека тоа што значи парламентарно мнозинство, треба да биде пресликано и во работните тела. И кога веќе честитате, да честитам и јас, среќно ново лицемерие на ВМРО-ДПМНЕ. Еве што одговарала пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во минатото, кога имало вакви слични ситуации: Ние имаме обврска да обезбедиме нормална работа на Собранието, во остварување на потребите и интересите на граѓаните – тогаш така сте кажале. Ние не смееме да дозволиме овој орган да биде злоупотребуван за исклучиво партиски потреби – тоа е она што вие сега го правите. Опозицијата секогаш има право, има инструменти предвидени со Деловникот, но мнозинството, како ова денес, секогаш ја има можноста и ја носи одговорноста за донесените одлуки во Собранието“ заклучи координаторот на пратеничката група на СДСМ, Митрески.

Последни вести