fbpx

СДСМ се грижи за пензионерите, започнува исплатата на пензиите со илјада денари финансиска помош

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ покажува вистинска грижа за пензионерите.

Започнува етапната исплатата на мартовските пензии за околу 330.000 пензионери.

Секој пензионер дополнително ќе добие и 1.000 денари помош во справувањето со последиците од кризата, кои можат да се искористат за купување основни намирници или плаќање сметки, а оваа финанскаска помош ќе трае во следните три месеци.

Одговорните поликити на СДСМ обезбедија стабилност на пензискиот фонд, континуиран раст на пензиите и нивна навремена исплата.

Во последните четири и пол години со СДСМ пензиите се зголемени за над 2.000 денари, а веќе од септември следува ново историско највисоко покачување на пензиите, благодарение на новата методологија.

Продолжуваме со вистинска грижа и заштита на стандардот на граѓаните. Повеќе пари во семејните буџети и поддршка на домашната економија се приоритетите од кои се води СДСМ.

 

Последни вести