fbpx

Покрај сите опструкции на Христијан Мицкоски пописот е успешен

Facebook
Twitter
LinkedIn

Покрај сите можни опструкции имаме успешен попис после цели 20 години по највисоки светски стандарди на ЕВРОСТАТ.

Пропаднаа сите обиди за бојкот и за рушење на оваа важна статистичка операција.
Христијан Мицкоски беше тој што најавуваше бојкот при самото објавување на датумот за спроведење на пописот.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ бараа да се одложи пописот и започнаа со собирање потписи против пописот. Христијан Мицкоски прв се потпиша.

Лично Мицкоски пишуваше писма до амбасадорите против пописот.

Покрај сето ова пописот успеа, институциите спроведоа успешен, точен и кредибилен попис кој го поздрави Европската комисија и сите релевантни чинители.

Ова се фактите, ова е вистината.

Последни вести