fbpx

Експертите со позитивни оценки за пописот, професионално спроведен

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

По 20 години Република Северна Македонија спроведе успешен попис согласно сите светски стандарди.

Меѓународни признати експерти, меѓу кои и Данило Доленц од Словенија, даваат позитивни оценки за успешниот попис кој е карактеризиран како професионално спроведен.

Релевантните податоци добиени од пописот, даваат можност за прецизно и навремено креирање и реализација на мерки и политики.

Сега, институциите, државата па и компаниите имаат точни податоци за структурата на население, за развојот на општините и регионите, по што ќе можат да ги планираат идните политики и инвестиции.

Спроведениот попис е заеднички успех на државата, институциите и граѓаните кои дадоа свој придонес за успешно реализиран попис.

Последни вести