fbpx

Со антикризните мерки СДСМ спречи ценовен шок, додека ВМРО-ДПМНЕ троши милиони на партиски вработувања

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со пакетот антикризни мерки вреден над 400 милиони евра Владата предводена од СДСМ даде силна финансиска поддршка и помош на граѓаните во услови на најголема економска и енергетска криза со која се соочува, светот, Европа и нашата земја.

Го укинавме ДДВ за основната грана, се ограничија маржите, се намали ДДВ за нафтените деривати и уште многу други мерки со кои месечно се намалуваат сметките на граѓаните за околу 4.000 денари.

Дополнително за да се намали ударот врз животниот стандард, Владата веќе интервенираше со зголемување на минималната плата и обезбедување директна помош за пензионерите и социјално најзагрозените семејства.

Денес со две минимални плати може да се покрие една синдикална потрошувачка кошничка за разлика од порано кога беа потребни 4.25 минимални плати.

Тоа е одговорност.

Од друга страна што прави ВМРО-ДПМНЕ? Седи на страна, неоснованао критикува а нејзините градоначалници аздисуваат со парите на граѓаните и трошат милиони евра само за партиски вработувања.

Има голема разлика. Затоа ВМРО-ДПМНЕ кога ќе сака следниот пат неосновано да обвинува нека побара прво од своите градоначалници да пренаменет милиони евра за граѓаните.

Последни вести