fbpx

ВМРО-ДПМНЕ да не го партизира штрајкот на СОНК

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ да не го партизира и политизира штрајкот на СОНК.

Тоа е истата партија, која во време на режимот парите на граѓаните ги трошеше на споменичко лудило, работниците за Белата палата беа само евтина работа сила, а наставниците понижени, уценувани и под постојан притисок.

За разлика од нив, СДСМ покажува вистинска грижа за работниците и успеа значително да ги покачи платите.

Во образованието во три наврати платите се покачија за вкупно 21 отсто.

Просечната плата достигна речиси 30.000 денари, а минималната е двојно зголемена на 18.000 денари.

Со СДСМ платите ќе растат и понатаму, но преку издржани решенија и системска методолошка рамка низ дијалог меѓу засегнатите страни.

Последни вести