fbpx

Заради политичка агенда на раководството на СОНК децата се држат надвор од образовниот процес

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Заради политичка агенда на раководството на СОНК децата, учениците се надвор од училишните клупи, надвор од образовниот процес кој толку им е потребен.

Раководството на СОНК одби ново предложено зголемување на платите во образованието и детската заштита за 12 отсто, и тоа во време на најголема светска енергетска криза.

Уцените и политичкото делиување на раководството на СОНК се на штета на учениците и наставниот процес.

Учениците мора да се вратат на настава. Правото на децата за образование е уставно загарантирано и не смее да се дозволи некој заради политичка агенда да им го загрозува.

Последни вести