fbpx

Полицијата останува сојузник и заштитник на граѓаните, со инвестициите во плати, опрема и објекти, ја зголемивме нејзината ефикасност

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Министерството за внатрешни работи со настани во неколку градови, Струмица, Велес, Струга, Крушево и Крива Паланка започна да го одбележува 7 мај – Денот на македонската полиција.

Одличниот прием од страна на граѓаните кои можеа да ја видат опремата и подготвеноста на неколку единици од полицијата, покажува дека полицијата е препознаена како пријател и заштитник на граѓаните, за разлика од времето на владеење на ВМРО-ДПМНЕ кога таа беше злоупотребувана во партиски цели.

Во изминативе четири и пол години Министерството за внатрешни работи постојани инвестираше во зголемување на платите, во нова опрема за полицајција, но и во реконструкија и изградба на нови објекти за полицијата.

Денес, полицијата е многу повеќе ефикасна и многу повеќе мотивирана што го покажуваат и фактите за зголеемн процент на успешни акции против, криминал и корупција, заплена на опојни дроги, како и зголемена безбедност во сообраќајот.

Последни вести