fbpx

Зошто Мицкоски не ги бранел државните интереси во ЕПП и дозволи Резолуција со ставовите на Бугарија?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Европската народна партија (ЕПП) на Конгресот усвои резолуција со која го поддржува отворањето на преговорите со ЕУ но истовремено ги поддржува ставовите на Бугарија.

Таков е делот од усвоената резолуција во којшто се наведува дека Северна Македонија не ги почнала преговорите со ЕУ затоа што „не беа постигнати опипливи резултати во однос на спроведувањето на билатералните договори со Бугарија.“

Оваа формулација е директна поткрепа на ставовите на Бугарија.

Што правел Христијан Мицкоски додека се зборувало за овој дел од Резолуцијата?

Зошто Мицкоски не ги бранел државните ставови на нашата земја на Конгресот на ЕПП на којшто и самиот присуствувал?

Ова е потопување на државните и национални интереси и тоа директно од Христијан Мицкоски.

Очекуваме лажниот патриот Христијан Мицкоски да излезе пред граѓаните да ги објасни овие негови позиции.

Последни вести