fbpx

Колку чинеше дебаклот на ВМРО-ДПМНЕ, дали пропаднатиот митинг надмина 300.000 евра?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Дебаклот на ВМРО-ДПМНЕ, односно неуспешноста на вчерашниот митинг на Христијан Мицкоски упати јасна порака дека граѓаните не се за деструкции и блокади и не сакаат предвремени избори.

Но колку чинеше дебаклот на ВМОР-ДПМНЕ?

Математиката е едноставна.

На митингот имаше присутни околу 15.000 членови и симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ, но партијата сигурно планирала повеќе и ангажирала превоз и останати потреби за околу 20.000 членови.

Превоз за 20.000 членови чини околу 200.000 евра. Ако на тоа се додадат и останати трошици за нив, вода, сок, сендвич, бина, озвучување, струја и се друго потребно, сумата е значително поголема.

Дали пропаднатиот митинг на ВМРО-ДПМНЕ ја надмина сумата од 300.000 евра?

Последни вести