fbpx

Мицкоски манипулира со бесправни изјави на пратеници, ги лаже граѓаните и членовите на партијата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Наместо да им се извини на граѓаните за лагите, кои му пропаднаа Христијан Мицкоски прави нови манипулации, со кои ги лаже не само на граѓаните, туку и членовите на неговата партија.

Потонат во очај Мицкоски, мафта со некакви изјави на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, наводно заверени на нотар, кои се се неважечки, незаконски и противуставни.

Тоа се истите пратеници кои ја напуштија собраниската сала и не гласаа кога Собранието донесе државничка одлука и ги усвои Заклучоците што обезбедуваат почеток на преговорите со ЕУ со заштитен македонски јазик, македонски идентитет и посебност.

Мицкоски останува заглавен во минатото и најавува нови блокади, сопки, најавува и наводен референдум.

Граѓаните знаат дека исто вака најавуваше Мицкоски референдум и за пописот. на крај се сведе на потписи на неговите членови на парагон блокчиња без правно дејство, исто како изјавите на неговите пратеници.

Но, тоа е ВМРО-ДПМНЕ, Груевски со меници, Мицкоски со лажни нотарски изјави ги контролира пратениците и ја лаже јавноста.

Последни вести