fbpx

Ги знаеме црвените линии на Мицкоски, прифати НМК и скандалозни Резолуции

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Таканаречените црвени линии на Христијан Мицкоски познати му се секому.

Истиот тој Мицкоски прифати на Конгрес на Европската народна партија (ЕПП) немаше ништо против наместо да биде претставен со името на државата, да биде претставен со кратенката НМК кој важи само за регистарските таблички.

Мицкоски не се побуни ниту кога ЕПП усвои Резолуција која е целосно спротивна на државните позиции која ги промовираше во целост бугарските позиции и е далеку полош предлог од предлогот против кој Мицкоски и неговите пратеници со сите сили се спротивставуваа.

Ете тоа се „црвените линии“ на Мицкоски линии дијаметрално спротивни од црвените линии дефинирани со Резолуцијата усвоена со консензус во македонското Собрание.

Мицкоски е очаен, осамен и изгубен во сопствената деструкција, затоа мораше да оди по нови насоки во Будимпешта, затоа ги условува своите пратеници со ништовни нотарски изјави без никакво правно дејство.

Мицкоски ќе остане запаметен по тоа што во клучните моменти за државата тој бил на спротивната страна и одработувал за туѓи интереси, на штета на интересите на граѓаните.

Последни вести