fbpx

Форумот на жени се приклучува на кампањата „16 дена активизам против родово-базираното насилство“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Форумот на жени на СДСМ се приклучува кон одбележувањето на Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените со што денеска, 25 ноември започнува глобалната кампања „16 дена активизам против родово-базираното насилство“.

Денеска, Форумот на жени на СДСМ испраќа порака дека нема оправдување за сексуално или какво било насилство врз жените.

Нашите заложби се за градење на фер, правдено и еднакво општество базирано на принципите на родова еднаквост во секој сегмент од живеењето.

Цврсто стоиме на заложбата за нулта толеранција за насилство врз жените и девојките.

Нема оправдување за сексуалното насилство. Нема замаглени линии кога се работи за давање согласност.  

Последни вести