fbpx

Илинден е нашата сила да градиме држава со сигурна, стабилна европска иднина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Масовно, гордо и достоинствено, беше одбележан големиот национален празник 2ри Август – Денот на Републиката.

Ги воспеваме идеалите на илинденците, револуционерите, асномците, стоиме зад значењето на заедничката борба за стабилна, слободна, независна и просперитетна држава.

Илинден е темелот на македонската државност, паметник на славното минато и светилник кон иднината.

Илинден е нашата сила за европска иднина, да градиме заедничка држава за сите граѓани, држава интегрирана во Европската унија, како врвна стратешка цел.