fbpx

ВМРО-ДПМНЕ уништуваше зелени површини, а денес глуми загриженост за садници кои се заболени токму поради нивната долгогодишна негрижа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

 

ВМРО-ДПМНЕ партијата која го уништи зеленилото во Скопје заради бизнис интерси, денес и лажна загрижност за дрвјата.

 

Колку ВМРО-ДПМНЕ се грижеше за зеленилото докажуваат масовните сечи на на Водно, уништувањето дрвореди и цели паркови кои често се правеа во доцните утрински часови.

 

Истото ВМРО-ДПМНЕ денес лицмерно глуми загриженост за дрвја кои ќе бидат заменети со нови садници.

 

Како што јавно објавија институциите, Општина Центар, Град Скопје, станува збор за заболени дрва со габични инфекции, кои ќе бидат заменети со нови садници веќе в понеделник, додека вакво менување на заболени садници се случувало и претходно.

 

Дрвата се заболени токму поради долгогодишната негрижа на тогашната градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Коце Трајановски, а денес се санираат штетите.

МРО-ДПМНЕ партијата која го уништи зеленилото во Скопје заради бизнис интерси, денес и лажна загрижност за дрвјата.

Колку ВМРО-ДПМНЕ се грижеше за зеленилото докажуваат масовните сечи на на Водно, уништувањето дрвореди и цели паркови кои често се правеа во доцните утрински часови.

Истото ВМРО-ДПМНЕ денес лицмерно глуми загриженост за дрвја кои ќе бидат заменети со нови садници.

Како што јавно објавија институциите, Општина Центар, Град Скопје, станува збор за заболени дрва со габични инфекции, кои ќе бидат заменети со нови садници веќе в понеделник, додека вакво менување на заболени садници се случувало и претходно.

Дрвата се заболени токму поради долгогодишната негрижа на тогашната градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Коце Трајановски, а денес се санираат штетите.

Последни вести