fbpx

По многу години овој регион околу Крива Паланка добива на значење поради СДСМ, нови патишта, нов систем за наводнување, нови апарати

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За првпат, после многу години овој регион кој не поврзува со ососедна Бугарија, односно со ЕУ, добива на значење и затоа упатувам благодарност до Владата и сите министри што го поддржаа градењето на патото Крива Паланка – Ранковце и Крива Паланка – Деве Баир. порача вечерва од Крива Паланка генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски.
 
 

– Се градат и ќе се градат многу локални и регионални патишта. Само за една година се изградија 17 километри регионални патишта, а многу од нив за првпат после 40 години. Ќе се гради нов кат на детската градинка, добивме ново амбулантно возило и нови апарати во болницата. Започнува изградба на нов систем за наводнување во Славишко поле, но има и инвестиции. Токму денеска е реализирана трансакцијата со која се купени халите во Псача и Гиновце ќе се подигнат капацитети кои ќе вработуваат луѓе и горди сме што успеавме да убедиме реномирани инвеститори да дојдат во нашиот крај. Верувајте, тоа е единстевиот пат за младите да ги задржиме овде, истакна Николовски
Последни вести