fbpx

Спасовски: Во момнетов се градат и реконструираат 96 патишта, само во овој регион инвестираме 50 милиони евра во инфраструктурата

Facebook
Twitter
LinkedIn
Соопштение за јавност 
 
Ветивме дека државата ќе ја направиме градилиште, со цел да ја унапредиме инфраструктурата за да ја развиеме економијата и тоа и го правиме истакна потпретседателот на СДСМ Оливер Спасовски на трибината „На прав пат“ во Крива Паланка.
 
– Денес на две и пол години од мандатот сакам да ве информирам дека денес се градат или реконструираат 96 регионанлани и магистрални патишта. Градиме нови експресни патишта и целосна инфраструкура во овој регион Куманово, Кратово и Крива Паланка, инфраструктурата ја реконструираме после 50 години.
 

Вкупната инвестиција во овој регион изнесува 50 милиони евра, посчи потпретседателот Спасовски.
Последни вести