fbpx

Растот на БДП од 3.2 и падот на невработеноата на 17.5 проценти ги потврдуваат политиките кои носат повеќе пари кај граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски придржуван од градоначалникот на општина Центар Саша Богданович, директорот на АМС Дарко Каевски и претседателот на ОО СДСМ Чучер Сандево, Александар Ушковсли, присуствуваа на маалска средба со ѓраѓаните на Чучер Сандево. 
 
На средбата се разговараше за политиките кои носат економски раст, напредок, подобар живот и повеќе пари кај граѓаните.
 
– Тука сме со вас, до вас, го слушаме вашиот глас и делуваме. СДСМ како одговорна партија спроведува реформи и виатински економски политики кои ја движат економијата напред а парите фи враќаат парите кај граѓаните. Потврда за тоа се и последните податоци, во втор квартал имаме раст на БДП од 3.2 проценти а намалување на невработеноата на 17.5 проценти. Дополнително, ги намалуваме трошоците на граѓаните, преку укинување на радиодифузната такса, воведување на евтина тарифа на струја, намалување на трошоците за извршители и нотари и воведувањето на опомена пред казна, а од друга страна растат минималната и просечната плата и се повеќе пари ќе завршуваат во семејните буџети на граѓаните – посочи Манчевски. 
 
Потпретседателот на СДСМ , Манчевски исто така ја потенцираше иницијативата од владата на СДСМ да гради и да ги реконструира улиците, училиштата, градинките, водоводите…
 
СДСМ останува со граѓаните и на страната на граѓаните. 
 
Зборот важи, граѓаните и нивната добробит се наш единствен припритет!

 

Последни вести