fbpx

Залудно е лицемерието на ВМРО-ДПМНЕ, ќе одговараат сите кои постапувале незаконски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ е најмалку повикана да зборува за навреди и закани.
 
11 години ВМРО-ДПМНЕ не само што премолчуваше, туку и директно промовираше насилство кон ЛГБТ заедницата и нејзини претставници.
 
Таквото однесување на ВМРО-ДПМНЕ продолжи и во опозиција.
 
ВМРО-ДПМНЕ предводено од Христијан Мицкоски беше изрично и отворено против одржување на Парадата на гордоста, а уште пожестоко се спротиставуваше на носење на Законот за заштита од дискриминација со која за првпат се воведе сексуалната ориентација како основа за дискриминација.
 
Затоа ВМРО-ДПМНЕ се лицемерни и немаат право да зборуваат за дискриминација.
 
Единствените кои се во паника се Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ на кои од ден на ден им станува се појасно дека е невозможна одбрана на криминалот на режимот.
 
Колку и да е неприфатливо за ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски, борбата против криминалот и корупцијата е бескомпромисна.
 
Законите важат за сите подеднакво и не смеат и не препознаваат верска, национална, политичка или друга припадност.
 
ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски се плашат од правдата.
 
Секој, без разлика на функцијата што ја извршува или извршувал, ќе одговара доколку се докаже дека постапувал незаконски, вклучително и за функционерите на ВМРО-ДПМНЕ и криминалниот октопод раководен од Будимпешта.
Последни вести