fbpx

Просечната плата зголемена на 25.270 денари, се потврдуваат успешните економски мерки на Владата предводена од СДСМ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ даваат реални резултати.

Просечната нето плата во мај 2019 изнесувала 25.270 денари и споредено со мај 2018 година е поголема за 3,1 отсто.

Владата предводена од СДСМ продолжува со мерките кои обезбедуваат повеќе пари кај граѓаните, повисоки плати и подобар животен стандард.

Приближувањето на Македонија кон членство во НАТО и интеграцијата во ЕУ, придонесува за одржување на позитивен тренд на раст на платите, со крајна цел просечната плата да достигне 30.000 денари веќе до крајот на 2019 година.

Зборот важи!

Последни вести