fbpx

Од каде се овие информации на ВМРО-ДПМНЕ, дали сака да им нашети на истрагите на МВР кои што се во тек?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

На денешната прес конференција во белиот дворец, во симболот на криминалот и корупцијата, беа изнесени информации за наводно учество на возило „џип“ со ЦОЛ таблички во еден од случаите за кои истрага води МВР.

Од каде се овие информации на ВМРО-ДПМНЕ?

Дали на очајната ВМРО-ДПМНЕ толку многу и смета работата на МВР и борбата со криминалот што не бира начин да им наштети на истрагите кои се во тек?

Криминалната ВМРО-ДПМНЕ треба да помири со фактот дека нема веќе ВМРО-МВРО, нема злоупотреба на полицијата и нејзино ставање во функција на одбрана на криминалот на режимот, како што 11 години делуваше оваа институција.

Денеска МВР работи професионално, отчетно, согласно законските надлежности и во интерес на граѓаните.

Ефикасноста на МВР ја потврдуваат и официјалните, јавно објавени податоци, каде што се гледа дека бројот на тешки кражби и разбојништва во 2018 година е помал во споредба со 2017 година, а се намалува и криминалитетот воопшто.

МВР и надлежните институции постапуваат по секое прекршување на законите, граѓаните се сигурни и безбедни. Тоа го потврдуваат и истражувањата на јавното мислење, две третини од граѓание се чувствуваат безбедно и сигурно.

ВМРО ДПМНЕ да престане да брани криминал и да ги остави институциите да работат.

Последни вести