fbpx

Парите кај граѓаните: Зголемени платите на сите вработени во градинките, јунската плата повисока за 16 отсто

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Владата предводена од СДСМ продолжува со креирање и имплементација на политики и реформи кои носат повеќе пари за сите граѓани.

Со измените на Законот за заштита на децата, јунската плата на сите вработени во градинките е повисока за 16 отсто.

Зборот важи, за нас секој е важен! 

Владата предводена од СДСМ заедно со Министерството за труд и социјала продолжуваат посветено да ги подобруваат условите за децата кaко и секојдневните услови во градинките каде започнува развојот на  децата.

 

 

Последни вести