fbpx

Димовски да одговори за неговото учество во бизнисот со хидроцентрали со Хидро Мицкоски и како го добиле државното земјиште

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ и Димитар Димовски, од белиот дворец, од симболот за криминалот и корупцијата денеска требаше да се извинат за безобразниот начин на одбрана на криминалот, да се повлечат и да повикаат на одговороност во сопствените редови.

Да биде лицемерието на криминалната ВМРО-ДПМНЕ уште поголемо, прес конференции Мицкоски го пушта да држи ниту помалку ниту повеќе туку токму Димитар Димовски.

Јавноса знае дека Димовски има удел во компанијата „Енерготек ДОО Скопје“ заедно со Христијан Хирдо Мицкоски.

Затоа Димовски требаше да објасни како тоа фирмата во која тој и Мицкоски имаат заеднички удел го добива бизнисот со хидроцентали од владата на Никола Груевски. 

Димовски е некогашна десна рака на поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески, против кого денеска се водат многубројни судски процеси.

Затоа Димовски требаше да одговори за многубројните судски процеси против Миле Јанакиевски и дали тоа е една од многуте причини поради која не го поддржува продолжувањето на работата на СЈО?

Да потсетиме, Димовски, има земјиште од над 14 илјади квадратни метри во општина Берово а прв сосед негов е токму Миле Јанакиески, кој има парцела од над 16 илјади квадратниметри. Двете парцели, на Јанакиевски и на Димовски, од 30 илјади квадратни метри, порано биле сопственост на Република Македонија. 

Па нема ли некој чесен и одговорен во белиот дворец за Мицкоски токму Димовски да го задолжи да зборува за одговорност и чесност? 

ВМРО ДПМНЕ нема кредибилитет да зборува за правда, одговороност и чесност, тоа за нив е непозната категорија.

СДСМ ќе продолжи одговорно и отчетно да ја води државата. Секаде кадешто има законски или прекршувања на моралните норми ќе следува одговорност.

 

Скопје, 23.06.2019  

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести