fbpx

Половина од членовите на ИО се жени, покажуваме дека знаеме да се менуваме, го почитуваме сопствениот збор даден пред граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

За првпат во историјата во една политичка партија во Извршниот одбор повеќе од половина членови се жени, тоа докажува дека знаеме да го почитуваме сопствениот збор, порача заменик претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска во вечерашното гостување во емисијата Топ тема.

– Со изборот на новиот состав на Извршниот одбор на СДСМ во кој повеќе од половина се жени, како партија покажавме дека го почитуваме сопсствените принципи, го почитуваме сопствениот збор. Велиме дека сакаме повеќе жени во политика и тоа го реализираме. За првпат во партијата во највисокиот извршен орган имаме Ромка, која има долгогодишно искуство како граѓанска активистка за ромски прашања. Покажавме дека и како партија на власт знае да се менува, покажавме дека не сме затворени во сопственото партиско јадро, дека сакаме луѓе со знаење, со искуство, истакна Шекеринска.

Скопје, 17.06.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести