fbpx

Класична лажна вест е тврдењето на Мицкоски дека Буџетот не се полни, по години стагнација, економијата расте

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Мицкоски и ВМРОДПМНЕ се единствените кои неможат да се помират со успешните економски политикипотврдени преку официјални податоцирелевантнифинансиски институциикако и преку најпозитивниот извештајна Европската комисија

Одново се покажува дека Мицкоски не само што нема основнипознавања од економија туку не знае ниту да ги прочитапозитивните економски тековипа затоа шири лажни вести.

Не е точно дека платите не растата економијата пропаѓа какошто лажно тврдат Мицкоски и ВМРОДПМНЕ.  Класична лажнавест е тврдењето на Мицкоски дека Буџетот не се полниНапротивсостојбата е одличнаграѓаните да бидат спокојни.

Факт е дека за само две годиниекономијата далелкупостабилна и развојнаотколку што беше за време на 11 годишното криминално владеење на ВМРОДПМНЕ.

Од – 1,8 отсто во последните два месеца од владеењето наВМРОДПМНЕза неполни две години економијата има раст од4.1 во првиот квартал од 2019 година

Само во 2018 забележан е рекорден износ на странскидиректни инвестиции од 624,5 милиони евраа нашата државаима убедливо најголем раст на странски инвестиции ворегионотшто е потврдено и во Извештајот за инвестициитево светот 2019 на Конференцијата на Обединетите  нации затрговија и развој

Невработеноста е намалена на историски минимум и изнесува17,8 отстоПлатите растат во сите секторизголемена еминималната платаа за само две години просечната плата езголемена за околу 2.000 денари

По 13 годиниагенцијата Фич го зголеми кредитниот рејтингна  нашата земја од ББ на ББ+, со стабилен изгледшто епоследен во низата показатели за успешноста на реформите ипотврда дека е довербата во економијата е вратена и таа седвижи во нагорна линија

Ниту една лажна вест од скапоцениот дворец не може да гидемантира официјалните податоци кои покажуваат декастагнација и сиромаштијаекономијата расте и се движи водобар правец.

 

 

Скопје, 15.06.2019  

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 
Последни вести