fbpx

Мицкоски не ги повикува пратениците Вељановски, Милошоски и Димовски да поднесат оставки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мицкоски молчи и не сака да ги повика пратениците на ВМРО ДПМНЕ, за кои се водат судски постапки за сериозни кривични дела, да си дадат оставки.

Мицкоски во белиот дворец чека наредби од својот шеф а во пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, се уште седат пратеници против кои се водат судски процеси за сериозни кривични дела.

Илија Димовски, Трајко Вељаноски и Антонио Милошоски не поднесуваат оставки и тоа говори многу за ВМРО ДПМНЕ.

Ништо не е сменето во ВМРО-ДПМНЕ, тоа е старата матрицата на Никола Груевски.

Христијан Мицкоски треба да ги повика пратениците Вељановски, Милошоски и Димовски да си поднесат оставки од своите функции.

Тоа е најмалку што треба да го сторат, а со тој потег би се избегнала каква било можност да ги попречуваат или влијаат врз судските процеси и истрагите против нив.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ нема минимум кредибилитет се додека во некзините редови седат пратеници против кои се водат истраги и процеси за сериозни дела.

Скопје, 15.06.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести