fbpx

Исклучените од парно нема да плаќаат надомест, а корисниците пак ќе имаат намалени сметки со намалувањето на ДДВ–то од 18 на 5 отсто

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Од месец Април оваа година оние граѓани кои се исклучени од парно греење нема да плаќааат никаков надомест, а сметката ќе се намали на оние кои се приклучени. На овој начин се доаѓа до решение да се намалат трошоците на оние кои што ја користат оваа услуга –рече пратеникот Диме Велковски.

Со оглед на тоа дека процентот на данокот на додадена вредност го намалуваме од 18 отсто на 5 отсто доаѓа до уште поголемо намалување на сметките на корисниците на парно греење.

Ова воедно истакна пратеникот Велковски е исполнување на ветувањето кон граѓаните од страна на Владата и парламентарното мнозинство, но и поддржано од страна на опозицијата.

 

 

Последни вести