fbpx

Економијата силно тргнува напред!

Facebook
Twitter
LinkedIn

БДП за прв пат изнесува 4,1% во првиот квартал од 2019.

Невработеноста падна на историски најниско ниво од 17,8%.

Во последните 2 години отворивме нови 49.522 работни места.

Обезбедивме 624,5 милиони евра странски директни инвестиции.

Обезбедивме повеќе од 20 милиони евра за домашните компании.

Преку 360 компании ја искористија помошта и ја подобрија својата работа.

 

Последни вести