fbpx

ВМРО-ДПМНЕ во очај измислува конструкции, случајот за кој обвинува е целосно расчистен

Facebook
Twitter
LinkedIn

ВМРО-ДПМНЕ во очај измислува конструкции и непостоечки афери, со цел да се наруши угледот на министерот за внатрешни работи.

Случајот за кој денеска зборува ВМРО-ДПМНЕ е целосно расчистен, виновникот е лоциран и санкциониран, а нелегалните флешери се отстранети од автомобилот.​

Истовремено, како што информира МВР, покрената е и дисциплинска постапка против полициските службеници кои се обиделе да го прикријат строителот и да ги запрат дејствијата.

Во последните неколку години, македонската полиција е високо професионализирана и силно мотивирана во откривање и спречување кривични и прекршочни дела, а времето на недопирливи за полицијата заврши со падот на режимот на ВМРО-ДПМНЕ.​

Последни вести