fbpx

10 години од „црниот понеделник“ на 24 декември, да не се заборават режимските методи на ВМРО-ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

24 декември 2012 година е еден од најцрните датуми во историјата на македонската демократија.

На овој ден, пред 10 години пратеници и новинари насилно беа исфрлени од Собранието, од храмот на демократијата, првите беа исфрлени за да не се спротивстват на носењето на најрасипничкиот буџет во историјата на државата, а вторите за да не известуваат од тепањето пратеници.​

Тогаш, целата јавност ја виде суровоста на еден еден насилнички режим, а токму настаните од тој црн понеделник и неказнивоста на одговорните доведе до уште поцрн датум, до 27 април 2017 година кога режимот тргна да убива пратеници, полицајци и вработени во Собранието.

24 декември е потсетник никогаш да не се заборават и никогаш да не се повторат режимските методи на ВМРО-ДПМНЕ.

Последни вести