fbpx

Каевски реизбран за потпретседател на Парламентарното собрание на Совет на Европа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пратеникот и портпарол на СДСМ Дарко Каевски, повторно е избран за потпретседател на Парламентарното собрание на Совет на Европа.

Претходно, Каевски на оваа позиција беше избран минатата година.

Собранието е клучен партнер во борбата за подемократски општества и адресирањето на горливите проблеми поврзани со човековите права.

Повторниот избор на Каевски е успех за СДСМ, но и успех за македонската дипломатија.

Последни вести