fbpx

Апасиев во параноја, а неговиот заложник Мицкоски во депресија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Анти НАТО и анти ЕУ протагонистот, Димитар Апасиев е во параноја.
По дефиниција параноја е инстинкт или мисловен процес кој е под силно влијание на вознемиреност или страв, честопати до степен на заблуда и ирационалност. Изнесувањето лажни обвинувања и општа недоверба кон луѓето исто така честопати се дел од паранојата.

Додека Апасиев делува во параноја, неговиот заложник, Христијан Мицкоски е во депресија, се што кажа излезе обратно, се што предвидуваше и се надеваше му пропадна, му се клати фотелјата во Белиот дворец.
Мицкоски е човек кој со години зборува само за ново мнозинство кое само што не го постигнал и предврмени избори кои само што не се случиле.

Поминаа години, не само што нема ново мнозинство како што најавуваше Мицкоски туку владиното мнозинство ќе се зголемува а нема ниту предвремени избори.

Немало досега политичар на македонската политичка сцена кој немал став за клучни прашања за државата а она што го предвидувал излегло обратно. Буквлано се’ му пропадна на Мицкоски. Едно големо ништо.

Последни вести