fbpx

Поминаа две и пол години со лаги на Мицкоски, предвремени избори нема

Facebook
Twitter
LinkedIn

Предвремени избори е единствената тема на која Христијан Мицкоски ја базираше својата политика во изминатите 2,5 години.

Од конститутивната седница на Собранието наваму, Мицкоски тврди дека овој владин парламентарен состав нема долго да трае, дека ќе следуваат брзи избори, дека избори ќе има напролет, само што немало предвремени избори, па најавуваше ново мнозинство, па распуштање на Собранието.

Ништо не се менува кај Мицкоски, го лаже своето членство, ги лаже граѓаните.

Ја започна оваа година, со лага дека има 61 пратеник и дека во јануари или февруари ќе има ново парламентарно мнозинство за да се распушти Собранието и да се распишат предвремени избори.

Еве среде февруари ниту Мицкоски има 61 пратеник, ниту има ново мнозинство, ниту распуштање на Собранието.

И пред една година Мицкоски се сликаше со наводно мнозинство за да ја сруши Владата, па се потврди дека владеачкото мнозинство е стабилно.

Пуста желба за власт е барањето на Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ за предвремени избори.

Дури и Собранието го блокираше и правеше насилни протести за да испровоцира избори.

Предвремени избори нема да има, оваа влада има мандат до 2024 година.

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ е стабилно и расте.

Последни вести