fbpx

Молк на Мицкоски за одлуката од Стразбур, нема спас за криминалците од ВМРО-ДПМНE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Христијан Мицкоски молчи за одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур, нема доблест да им се извини на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ изгуби, а нивниот обид за ништење на правната држава, за заштита на криминалот и криминалците во нивните редови, уште еднаш, се покажа неуспешен.

Со одлуката на судот во Стразбур победи правдата и правната држава.

Пропадна незаконската аболиција со која Ѓорѓе Иванов се обиде да го сруши правниот поредок за да заштити поранешните функционери на ВМРО-ДПМНЕ од одговорност.

Затоа што целта на аболицијата на Иванов беше за да се спасат од судско гонење, нивната цел беше да нема воопшто ниту судски процес.

Одлуката на Стразбур значи дека нема помилувања, туку продолжување на сите постапки пред независните македонските судови.

Владеењето на правото и правната држава, неселективноста во постапките остануваат врвни приоритети на СДСМ во процесот на градење праведно и правично општество за сите.

Последни вести