fbpx

СДСМ го осудува говорот на омраза кон медиумските работници

Facebook
Twitter
LinkedIn

СДСМ го осудува говорот на омраза и поттикнувачкиот вокабулар кон медиумските работници и вработените во телевизијата Канал 5. Говор на омраза, нетрпеливост, деструктивно однесување или вербални напади и закани кон медиумските работници се неприфатливи.

Очекуваме надлежните правосудни органи да ги спроведат сите законски механизми за санкционирање на секое вакво дело.

Вистинито и објективно информирање на јавноста со заштита на интегритетот на медиумските работници е колективна одговорност на секое демократско општество.

Последни вести