fbpx

Зошто се опструираат институциите, која е улогата на ВМРО-ДПМНЕ во лажните дојави за бомби?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ ја попречува работата на институциите во спроведување на мерките за справување со дојавите за поставени бомби во училиштата и во јавни настапи повикува на непочитување на новите протоколи.

Со своето крајно неодговорно однесување ВМРО-ДПМНЕ застанува зад хибридните напади чија цел е создавање немир, тензии, недоверба и чувство на страв кај граѓаните.

Однесувањето на ВМРО-ДПМНЕ наметнува низа прашања и отвора сериозен сомнеж за нивната улога. Зошто ВМРО-ДПМНЕ ги опстурира институциите? Која е улогата на ВМРО-ДПМНЕ во лажните дојави за бомби?

ВМРО-ДПМНЕ треба да престанат да ја опструираат и поткопуваат работата на институциите кои работат на обезбедување целосна безбедност на децата, на неутрализација на проблемот и овозможување непречена настава.

Безбедноста на училиштата не смее да биде тема за политички поени.

Новите протоколи, изработени од експерти, гарантираат безбедност на учениците и наставниците, како и непречено одвивање на наставниот процес.

Последни вести