fbpx

Пристигна поддршката од ЕУ вредна 80 милиони евра, европскиот пат носи придобивки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Напредокот во евроинтеграциите и почетокот на преговорите со ЕУ носат придобивки за граѓаните, државата и економијата.

Пристигна грантот од 80 милиони евра од ЕУ, како буџетска поддршка за ублажување на кризата.

Грантот од 80 милиони евра од ЕУ е поддршка за субвенции на граѓаните за сметките за електрична енергија, поддршка на малите и средни компании за одржување на континуитет на бизнисот како и за инвестиции на државата за енергетска транзиција, обновливи извори на енергија и зголемена енергетска ефикасност.

Станува збор за средства кои се веќе достапни и се дел од пакетот антикризни мерки во износ од над 760 милиони евра што Владата предводена од СДСМ ги донесе.

Сето ова е сериозна поддршка на дело за нашата држава од страна на Европската Унија

ЕУ не ги заборави македонските граѓани и повторно е со нас во време на светска криза, докажувајќи дека е многу повеќе од финансиска поддршка со која ни помага во забрзување на трансформацијата на општеството и подготвувањето на Северна Македонија за полноправно членство во европското семејство.

Владата, парламентарното мнозинство и институциите предводени од СДСМ продолжуваат со реализација на реформите кои ја забрзуваат европската интеграција и носат придобивки за граѓаните.

Последни вести