fbpx

Со СДСМ и Ковачевски земјава е фактор на стабилност во регионот

Facebook
Twitter
LinkedIn

Северна Македонија и премиерот Димитар Ковачевски се домаќини на дијалогот меѓу нашите соседи Србија и Косово во нашиот бисер, Охрид.

Со политиките на СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски земјава е фактор на стабилност во регионот.

Добрососедски односи, договор наместо конфликт и развој наместо уназадување се постулати кои треба да ги следат сите политичари и политички партии во 21 век.

Ние сме земја која гради пријателства, пример сме за добрососедство и фактор на стабилност.

Силно веруваме во дијалогот како форма, како единствен пат кој води кон напредок и развој.

Последни вести