fbpx

Петровска: Ковачки е докажан извор на лажни вести

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Членката на ЦО на СДСМ Славјанка Петровска во интервју за емисијата „360 степени“ на Алсат телевизија истакна дека Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ е докажан извор на лажни вести, нагласувајќи дека не е точно неговото тврдење дека припадници на военото разузнавање се усапсени на Косово.

Веројатно Ковачки се смета себеси за министер за одбрана во сенка, веројатно значи тогаш дека е комплетно неуспешен во задачата што ја извршува, заради тоа што ова што го напишал на својот Фејсбук профил е уште една од низата на лаги со кои што тој се служи, рече Петровска, и запраша дали целта на Ковачки е личен напад врз неа и врз неговите поранешни колеги.

Ковачки беше припадник на Армијата и ја напушти за да биде пратеник во Собрание, или одработува некоја трета агенда, истакна Петровска и рече дека веќе поднела тужба за клевета против него.

Голема е веројатноста дека и за ова негово тврдење дека биле уапсени припадници на военото разузнавање, испратени од моја страна, ќе добие уште една тужба заради тоа што мислам дека најдобро е да ги соочиме аргументите наместо вакви празни постови исполнети со лаги, нагласи членката на ЦО на СДСМ Славјанка Петровска во интервју за емисијата „360 степени“ на Алсат телевизија.

Последни вести