fbpx

Ги преброја ли Мицкоски пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои се за европскиот пат?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Многу пати досега се покажа дека пребројувањето пратеници е многу слаба страна на Христијан Мицкоски.

Броеше Мицкоски 61 пратеник кои ќе гласале за распуштање на Собранието, но во реалноста Собранието не само што не се распушти, туку парламентарното мнозинство се зголеми.

Сега, кога државата влегува во клучен период за евроинтеграциите, Мицкоски треба да ги преброи пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои се подготвени да дадат поддршка на уставните измени.

Знае и Мицкоски како што и целата јавност знае дека во ВМРО-ДПМНЕ има пратеници кои го поддржуваат европскиот пат на државата, кои не се согласуваат со анти-европскиот став на Мицкоски и се подготвени да ги поддржат сите чекори.

Изолиран и во целосно заложништво на Левица Мицкоски го чекаат нови порази.

Ги повикуваме сите прогресивни групи и пратеници од редовите на ВМРО-ДПМНЕ да се приклучат на процесот, потребните реформи да бидат усвоени и државата да продолжи по европскиот пат.

Последни вести