fbpx

Делегација на СДСМ оддаде почит на гробот на великанот Гоце Делчев

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Делегација на СДСМ во состав Вангел Андрески организационен секретар на СДСМ, Рената Јајоска, членка на ИО на СДСМ и Радица Андоноска од СДММ положи свежо цвеќе и оддаде почит на вечното почивалиште на македонскиот великан Гоце Делчев во дворот на црквата Свети Спас во Скопје.

И по 120 години од неговата смрт, делата на херојот и револуционер Делчев остануваат трајни вредности во македонската државност и мотив за еднаквост и слобода на сите сегашни и идни генерации.

Нека е вечен споменот на херојот Гоце Делчев.

Последни вести