fbpx

Започна реализација на коридорот 10, нема да дозволиме блокади

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Започна реализацијата на автопатот на коридорот 10 на делницата Прилеп – Битола, кој претставува национален и стратешки интерес, капитален проект од огромно значење за сегашните и идните генерации.

Со изградбата на Коридорите 8 и 10Д се зајакнуваат транспортните врски со целиот регион, нашата држава се поврзува на исток и запад, со пристаништата во Драч и Бургас, станува вистинска крстосница на Балканот.

Овој капитален проект, очекуван повеќе од 30 години, отвора околу 8.000 нови работни места, најмалку 600 милиони евра за домашните компании, голем поттик за развој на економијата.

Инвестициите во патната инфраструктура се влог во иднината, унапредување и олеснување на животот на граѓаните, поефикасна работа на компаниите.

СДСМ нема да дозволи блокади. Блокадите на ВМРО-ДПМНЕ и Левица ќе бидат поразени.

Последни вести