fbpx

ВМРО-ДПМНЕ системски го уриваше високото образование, Мицкоски е прв пример за непотизам

Facebook
Twitter
LinkedIn

Реакција на Марија Митева од ВМРО-ДПМНЕ

Христијан Мицкоски кој дипломирал и веднаш потоа бил вработен кај својот татко на факултет, е прв пример за непотизам во високото образование.

ВМРО-ДПМНЕ 11 години системски го уриваше високото образование и преку отворање на диспензирани факултети во секое село и преку притисоци врз професорите и студентите.

Тоа е партијата која вршеше упад во автономијата на УКИМ, партија што местеше студентски избори и тепаше и апсеше студенти

Затоа оваа партија предводена од татиниот асистент Мицкоски е последната што може да зборува за високото образование

Последни вести