fbpx

ВМРО-ДПМНЕ останува симбол на лажни вести, анкетните листови на сите функционери на СДСМ се јавно објавени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ предводена од Христијан Мицкоски нема друг начин на делување освен ширење лаажни вести, измислување случаи и манипулација на граѓаните.

Затоа ВМРО-ДПМНЕ веќе е прознааена како извор на лажни вести.

Денешната прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ е уште еден од низата обиди да добијат ситен политички поен преку пласирање лажни вести и невистини.

Сите пријави на функционери на СДСМ до Државната комисија за спречување корупција се доставени согласно законските обврски, а анкетните листови се јавно достапни.

Ја охрабруваме Комисијата да продолжи со истражувања на сите процеси на вработувања во јавната и државна администрација на роднини на функционери на СДСМ но и на ВМРО-ДПМНЕ.

Скопје, 06.04.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести